CNBC-e Dizileri İle İlgili Bilgiler

CNBC-e kanalında oldukça popüler olan birçok dizi yayınlanmaktadır. Bu diziler arasında en sevilenlerden bazıları Suits, Person of Interest ve The Blacklist olarak gösterilebilir. Suits, New York’ta geçen bir avukatlık hikayesini konu alırken, Person of Interest, yapay zeka tarafından tespit edilen suçluların takibini ele almaktadır. The Blacklist ise FBI ile suçlu bir karakter arasındaki ilişkiyi kapsamaktadır. Dizilerin her bir bölümünde, heyecan dolu hikayeler ve ilginç karakterler bulunmaktadır. Ayrıca, her bir dizinin farklı bir oyuncu kadrosu ve bölüm başlıkları vardır. Detaylı bilgiler

    liste şeklinde

sunulacaktır:

Suits

Suits, New York’ta geçen bir avukatlık dramıdır. Dizi, zeki bir hafıza ile donatılmış ancak avukatlık okulundan atılan Mike Ross’un, ünlü bir avukat olan Harvey Specter tarafından işe alınmasını konu alır. Dizide, Mike ve Harvey, müşterileri için her türlü tuzağı kullanarak davaları kazanmak için çabalarlar. Ancak, Mike’ın avukatlık diploması olmadığı için işler çıkmaza girer. Dizi, hukuk sistemine farklı bir bakış açısı sunarken, karakterlerin zeki ve sivri diyaloglarıyla da dikkat çeker. Suits’un beş sezonu, 2011-2015 yılları arasında, toplam 92 bölüm olarak yayınlanmıştır.

Person of Interest

Person of Interest, yapay zeka tarafından suçlu olarak tespit edilen kişilerin takibini konu alan bir dizi. John Reese, eski bir CIA ajanı olarak özel bir ölümle yüzleşirken, Harold Finch adlı bir yazılım dahisi, suçların oluşacağı yerleri tahmin edebilen bir yapay zeka programı tasarlamıştır. Bu program, “The Machine” adı verilir ve şehirdeki birçok kamerayı izleyerek suçluları tespit eder. Reese ve Finch, suçluları takip ederek, kasabadaki suçları engellerler. Ancak her zaman, kendi ölümlerine karşı çıkmaları gereken yüksek riskli görevlerle karşılaşırlar.

  • The Contingency
  • Relevance

The Contingency bölümünde, Harold Finch’in yapay zeka programı eski bir askeri istihbarat subayının suç örgütüne kulak vermesiyle karşı karşıya kalır. Program, suç çerçevesinde bir ölümle yüzleşen John Reese’i harekete geçirir.

Relevance bölümünde, New York’taki lüks bir apartmanın Cinayet Masası, Finch’in yapay zeka programı tarafından bir cinayet serisi ortaya çıkardığında Raymond Terney adlı birini araştırmaya başlar. Terney, bir dizi çete tarafından izin verilmeden çalışan bir emlakçıdır.

Bölüm Başlıkları

Bölümler, dizilerin tamamını oluşturan önemli bölümlerdir. Suits dizisinin bölüm isimleri ve konuları şöyle:

  • The Pilot: genç bir avukatın aynı zamanda sahte bir avukatın yanından ayrılmaya karar vermesi
  • The Choice: Mike Ross’un kendisi hakkındaki gerçeği söylemeye karar vermesi
  • The Other Time: Harvey, Jessica’ya karşı bildiği bir şeyi ortaya çıkarır

Person of Interest dizisinin bölüm isimleri ve konuları ise şöyle:

  • The Contingency: yapay zeka programının eski bir askeri istihbarat subayına kulak vermesi
  • Relevance: New York’taki bir lüks apartmanındaki cinayetlerin peşine düşülmesi
  • Dead Reckoning: bir polis memurunun ölümü üzerine karanlık bir işin peşine düşülmesi

The Blacklist dizisinin bölüm isimleri ve konuları ise şöyle:

  • Anslo Garrick: bir banka soygunu işleyen Garrick ile çatışma
  • Madeline Pratt: Raymond Reddington’un eski sevgilisinin FBI ile olan maceraları
  • The Judge: çetenin bir hakimle bağlantısı bulunması ve Reddington’un çete lideriyle karşı karşıya kalması

The Contingency

“The Contingency” bölümünde, Yapay Zeka programı olan “The Machine”, eski bir askeri istihbarat subayına kulak verir. Bölümde John Reese ve Harold Finch, alışılmışın dışında bir numara alırlar. Bu numara bir banka soygunu sırasında kaybolan bir çanta için çağrılır. Ancak, olaylar şekillendikçe, her şeyin daha karanlık bir yönü olduğu anlaşılır. “The Contingency” bölümü, “Person of Interest” dizisinin heyecan verici ilerleyişine nefes kesen bir katkı yapar ve dizi hayranları için kaçırılmaması gereken bir bölümdür.

Relevance

Dizi içerisinde izleyiciler, Reese ve Finch tarafından yönlendirilen yapay zeka programı tarafından New York’ta meydana gelen cinayetlerin takibine tanıklık ediyor. Relevance bölümünde ise yapay zeka programı, bir lüks apartmanında meydana gelen bir dizi cinayetin peşine düşüyor. Bu cinayetler, birçok üst düzey iş adamının ölümüyle sonuçlanırken, Reese ve Finch de olayın peşine düşerek suçluları bulmaya çalışıyor. Bölüm, konusu ve heyecanıyla izleyicilere oldukça ilgi çekici bir deneyim sunuyor.

Dizi Oyuncuları

CNBC-e’de yayınlanan dizilerin başarısında, harika oyunculuk performansları büyük rol oynuyor. Suits dizisinde Gabriel Macht, Patrick J. Adams ve Meghan Markle olmak üzere birçok yetenekli oyuncu yer alıyor. Person of Interest dizisinin yıldızları ise Jim Caviezel ve Michael Emerson. The Blacklist’in ünlü oyuncuları arasında James Spader ve Megan Boone yer alıyor. Bu harika oyuncuların hepsi, dizilerin senaryolarına hayat veren önemli karakterleri canlandırıyor. Eğer siz de bu yetenekli oyuncuların performanslarını izlemek istiyorsanız, CNBC-e’yi izlemeyi sakın ihmal etmeyin!

Jim Caviezel

Jim Caviezel, Person of Interest dizisinde, John Reese karakteriyle seyircilerin karşısına çıkmıştır. Diziye özgürlüğüne kavuştuğu askeri görevden sonra sivil hayatına adapte olamayan, dertleri olan bir adam olan Reese karakterini canlandırmıştır. İyi bir nişancı ve dövüş sanatları ustası olan Reese, işbirliği yapacağı CIA ajanı Harold Finch ile birlikte yapay zeka programı The Machine’in öngördüğü suçları önceden engellemeye çalışır.

  • Doğum tarihi: 26 Eylül 1968
  • Doğum yeri: Washington, ABD
  • Başarıları: 2004 yılında Mel Gibson’ın yönettiği Passion of the Christ filmindeki Jesus rolüyle ün kazanmıştır.

Michael Emerson

Yapay zeka programı The Machine’i tasarlayan kişiyi canlandıran oyuncu Michael Emerson, Person of Interest dizisinde harika bir performans sergilemiştir. Dizide Harold Finch’in (Michael Emerson) yanı sıra John Reese (Jim Caviezel) ile birlikte suçluların takibini konu almaktadır. Emerson, oyunculuk kariyerine tiyatro ile başlamış ve birçok Broadway yapımlarında yer almıştır. Emmy ödüllü oyuncu ayrıca Lost dizisinde de Ben Linus karakteriyle tanınmaktadır. Kendine özgü oyunculuk stiliyle, Michael Emerson, Person of Interest dizisinde hayat verdiği karakterle izleyicilerin takdirini toplamıştır.

The Machine

The Machine, Person of Interest dizisi için oldukça önemli bir karakterdir. Aslında, dizinin asıl hikayesi de Yapay Zeka programı olan The Machine’in tarafından tespit edilen suçları önlemek üzerine kuruludur. Dizi boyunca The Machine’in nasıl çalıştığı, nasıl veri topladığı ve nasıl analiz yaptığı gibi teknik detaylar gösterilir. Bunun yanı sıra The Machine’in, zaman zaman ölümcül sonuçlar doğuran yanlış bir karar vermesi de konu edilir. Bu da, dizinin asıl sorusu olan “Yapay Zeka’nın sınırı nedir?” sorusunu gündeme getirir. The Machine’i kim tasarladı ve nasıl işletildiği gibi pek çok soru da dizide yanıtlanır.

i tasarlayan kişiyi canlandıran oyuncu

Michael Emerson, Person of Interest dizisinde yapay zeka programı The Machine’i tasarlayan kişiyi canlandırmaktadır. Emerson, dizide Finch karakteri ile birlikte çalışarak programı geliştirmektedir. Kendisi aynı zamanda Lost dizisinde Ben Linus rolüyle de ünlenmiştir. Emerson’un oyunculuğu ve performansı, Person of Interest dizisi için büyük bir değer katmaktadır. Dizinin izleyicileri, Emerson’un başarılı oyunculuğunu ve karakterinin derinliğini takdir etmektedir.

The Blacklist

The Blacklist, FBI ile suçlu Raymond Reddington arasındaki ilişkiyi konu alan bir Amerikan TV dizisidir. Dizi, yasadışı işler yapan ve yakalandıktan sonra FBI’a teslim olan Raymond Reddington’ın FBI ajanı Elizabeth Keen ile iş birliği yaparak FBI’ın en gizli dosyalarına erişmesini sağlaması hikayesini anlatmaktadır. Bununla birlikte, Reddington’ın gerçek niyetleri ve kim olduğu sürekli bir sır perdesi olarak kalmaktadır. Dizi, 2013 yılından beri NBC kanalında yayınlamaktadır ve toplamda 8 sezonu bulunmaktadır.

Dizinin bölümleri de oldukça etkileyici konulara sahip. Anslo Garrick adlı bölümde, Reddington bir banka soygunu işleyen Garrick ile karşı karşıya gelmektedir. Madeline Pratt adlı bölümde ise Reddington’un eski sevgilisi FBI ile iş birliği yaparak başka bir işe girişir.

Dizide başrolde James Spader, Raymond Reddington rolünde oynarken, Megan Boone ise FBI ajanı Elizabeth Keen karakterini canlandırmaktadır. Dizide diğer oyuncular ise Diego Klattenhoff, Harry Lennix gibi isimlerdir.

Bölüm Başlıkları

Bu dizilerin her bir bölümü kendi içinde bir hikaye barındırır. Suits dizisinin ilk sezonundan itibaren bölümlerin çoğu, avukat Harvey Specter ve stajyeri Mike Ross’un işlerinde ve özel hayatlarında yaşadıkları maceralara odaklanır. Person of Interest bölümleri ise yapay zeka programı The Machine tarafından tespit edilen suçluların takibini konu alır. The Blacklist ise her bölümde FBI ajanı Elizabeth Keen’in, Raymond Reddington ile iş birliği yaparak suçluların peşine düştüğü bir hikaye sunar. Bölüm isimleri ise her birinin konusuna göre belirlenmiştir. Örneğin, Person of Interest’in “The Contingency” bölümünde, yapay zeka programı bir askeri istihbarat subayına kulak verirken “Relevance” bölümünde ise New York’taki bir apartmanda işlenen cinayetlerin takibi yapılır.

Anslo Garrick

Blacklist dizisi, Raymond Reddington’un FBI ile olan çekişmesini anlatan bir dizi olarak karşımıza çıkmaktadır. “Anslo Garrick” bölümünde ise, bir banka soygunu işleyen Garrick ile çatışma görülür. Garrick, Raymond Reddington’un elindeyken, FBI binasına düzenlenen saldırıda acımasızca birçok ajanı katletmektedir. Bunun üzerine FBI, Garrick ile kıyasıya bir çatışma içine girer ve sonunda başarılı olurlar. Neredeyse ölümcül bir çekişme olan bu bölüm, Blacklist’in heyecan dolu konularından biridir.

Madeline Pratt

“Madeline Pratt”, The Blacklist dizisinin ilgi çeken bölümlerinden biridir. Dizide Raymond Reddington’un eski sevgilisinin FBI ile olan maceraları konu alınmaktadır. Bölümde, Reddington, Madeline’in peşine düşmek için eski bir dostunu ziyaret eder ve diğer FBI ajanlarıyla birlikte Madeline’in peşine düşerler. Madeline, bir müzeye girer ve orada bir tabloyu çalar. Ancak, Reddington ve ekip onun planını öğrenirler ve başka bir yerde, bir limanda onunla yüzleşirler. Reddington, Madeline’in gerçek niyetlerini açığa çıkarır ve FBI’ın verileriyle onu yokeder.”

Dizi Oyuncuları

Dizilerin oyuncuları, esas olarak karakterlerin canlandırılmasında büyük önem taşırlar. CNBC-e’de yayınlanan dizilerin oyuncu kadrosu da oldukça başarılıdır. Person of Interest adlı dizide, Jim Caviezel başrol oyuncusu olarak John Reese’i canlandırırken, Michael Emerson ise yapay zeka programı The Machine’i tasarlayan kişiyi canlandırıyor. The Blacklist’in başrolünde ise Raymond Reddington karakteriyle James Spader, FBI ajanı Elizabeth Keen karakteri ile Megan Boone yer alıyor. Bu dizilerin oyuncuları, kusursuz bir performans sergileyerek izleyicileri ekran başına çekiyorlar.

James Spader

James Spader, The Blacklist dizisinde Raymond Reddington karakteriyle oyunculuk kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Spader, daha önce yapımcı Jon Bokenkamp ve NBC kanalıyla çalışmamıştı, ancak Red karakterine hayat veren oyuncular arasında nadir bir ışıltı olarak kabul ediliyor. Gerçek bir profesyonel olan Spader, karakteri etkileyici bir şekilde canlandırarak oyunculuk dalında birçok adaylık aldı. Ayrıca, birçok hayran tarafından sevilen Reddington karakteriyle oyunculuğu, onu dizinin en popüler oyuncularından biri haline getirdi.

Megan Boone

Megan Boone, The Blacklist dizisinde FBI ajanı Elizabeth Keen karakterine hayat vermektedir. Amerikalı aktris, 29 Nisan 1983 doğumludur ve annesi yazar, babası ise oyuncudur. Boone, Florida’da büyüdü ve üniversite eğitimini Florida State Üniversitesi’nde tamamladı. Dizideki rolüyle hem kritik beğeni hem de birçok ödül kazanmıştır. İlk kez 2001 yılında Florida’da bir tiyatroda sahneye çıkan Megan Boone, daha sonra televizyonlarda ve filmlerde de rol almıştır. Kariyeri boyunca birçok başarılı projede yer alan Boone, The Blacklist’deki performansıyla izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Yorum yapın